Første år hjemmefra
Det er forståeligt, at man som forælder kan være bekymret for ens barn, når han/hun skal være væk hjemmefra i en længere periode for første gang.
Vi ved godt, at I som forældre vil sikre jer, at jeres børn får de bedste muligheder og trygge rammer at vokse i. Og I kan være helt rolige: Vi passer godt på jeres børn, mens de bor hos os.
Jeres børn kommer til at gennemgå en kæmpe personlig udvikling i løbet af skoleåret på HMI – I vil kunne følge med i processen og se forvandlingen, når I får dem hjem i ferierne. I vil se, at de vokser indeni; at de får tillid til sig selv og deres egne evner; at de bliver selvstændige og ansvarlige unge mennesker.
Samarbejdet i fokus
Vi stiller krav til de unge mennesker, og vi giver dem ansvar, ja. Men I kan være sikre på, at vi samtidig passer godt på dem. Vi er bevidste om vores ansvar, og vi er dygtige til at bære det – som lærere og som mennesker. Der er altid en skulder at græde ud ved, og vi står klar, hvis de unge oplever problemer – og det er altid i samarbejde med jer.
Vi er meget opmærksomme på sikkerheden – både i og uden for undervisningen. Der er udarbejdet sikkerhedsinstrukser for alt lige fra løb, til klatring og selvfølgelig alle vores vandaktiviteter.
INGEN er på vandet med mindre vejrliget er godkendt af vores yderst kompetente undervisere, og ingen tager på vandet, før de har gennemgået forsvarlig undervisning og bevist deres kompetencer.
Retningslinjer for brug af medicin
Hensigten med nedenstående retningslinjer er, at vi på HMI vil sikre os, at de unge, der er elever hos os, har et sundt forhold til brug af medicin. For at kunne det er vi nødt til at have et tæt kendskab til de medikamenter den enkelte bruger i hverdagen.
Medicin er meget personlig og må kun indtages efter aftale med skolen. Det er ikke tilladt den enkelte elev at opbevare receptpligtig medicin på værelset. Undtaget dog p-piller, insulin, astmaspray, køresygepiller, smertebehandlende gel/creme, antihistaminer/ allergi tbl., kløestillendemedicin, næsespray, hexocain o.lig. – dette kan opbevares forsvarligt på elevens eget værelse efter aftale med skolen.
Små portioner (max 10 stk i alt) Pamol, Panodil, Paracetamol, Ipren, Ibuprofen o.lig. må opbevares på værelset – i elevens safebox.
HMI kan kun være behjælpelige med svage smertestillende o.lig. ved akutte behov.
Eleverne skal selv afholde udgiften til al nødvendig medicin.
Opbevaring og udlevering af medicin
Al medicin skal straks ved ankomst til skolen afleveres til Eva Carlsen eller til vagtlæreren, hvis Eva ikke er til stede. Medicinen opbevares i et aflåst skab på kontoret i køkkenet.
Medicin udleveres kun efter aftale med forældre eller læge.
I forbindelse med skolens ture påhviler det forældrene, at træffe aftale med Eva om opbevaring og udlevering af den daglige medicin.
Særlige aftaler om medicin laves med Eva, eksempelvis ændring i medicinbehov i forbindelse med en medicinkur ordineret af egen læge.
Vagtlærere
På HMI har vi både dag-, aften- og weekendvagtlærere. Fra mandag til torsdag er der mindst to vagtlærere – en dagvagt og to aftenvagter. I weekenderne, fra fredag til mandag morgen, er der hele tiden mindst én vagtlærer.
Vagtlærerne tilser syge elever, hjælper med lektielæsning, sørger for en masse praktiske ting, og så deltager de sammen med eleverne i måltider og diverse fritidsaktiviteter.
Både på hverdagsaftener og i weekenderne står vagtlærerne sammen med eleverne for et eller flere aktivitetstilbud, som det er muligt at deltage i, hvis man har lyst.
Tilbudene er afhængige af vind og vejr – og naturligvis af, hvem der er vagtlærer: Vi veksler således mellem kreative, musiske, fysiske og bare totalt hyggelige aktiviteter. Både vagtlærere og gruppelærere er lærere, som eleverne kender fra undervisningen.
Gruppelærere
En gruppelærer fungerer som et vigtigt bindeled for den unge, familien og skolen.
I ugens løb holder gruppelæreren møder med dit barn og de ti øvrige elever, der er tilknyttet læreren, ligesom gruppelæreren også ofte vil deltage i middagsmåltidet og her fornemme den generelle stemning.
Det er gruppelæreren, der samler og evaluerer alle informationer om eleverne i sin gruppe; hvordan de trives og udvikler sig, om de har brug for hjælp af den ene eller anden karakter samt forestår kontakten til jer som forældre, når der er brug for det.
Praktisk information til forældre 21/22
Til elever og forældre, som allerede er indskrevet på HMI.
December 2020: Statsstøtteskema er sendt til forældre pr. e-mail.
17. marts 2021 kl. 19.00: Online-forældremøde v. forstander Peter Gordon. Nærmere information udsendes via VIGGO i uge 10, 2021, og link til mødet tilsendes i uge 11, 2021.
20./21. marts 2021: Online-informationsdag for elever og forældre. Nærmere information udsendes via VIGGO i uge 10, 2021, og link til mødet tilsendes torsdag eller fredag i uge 11, 2021.
8. august 2021: 1. skoledag.
7. november 2021: Forældredag på HMI (forældresamtaler, orientering fra Skolevejlederne, oplæg om projektklasse og foredrag med Rasmus Tantholdt).
HMI håndbog til forældre 21/22
Facebookside
Praktisk information til forældre 22/23
December 2021: Program for Informationsdagen i marts 2022 samt ansøgningsskema om elevstøtte og opkrævning af den sidste del af indmeldelsesgebyr tilsendes.
12.-13. marts 2022: Informationsdag for elever og forældre.
10. august 2022: 1. skoledag.
HMI håndbog til elever og forældre 22/23