Dykning

Vi brænder for dykning

Vil du helt tæt på havet, og se hvad der rører sig under overfladen? På vores dykkerlinje bliver du havets ambassadør. Du lærer at dykke med flaske, fridykke og udforske den skjulte verden under overfladen.

Dykkerlinjen på HMI er stedet, hvor du, i fællesskab med dine kammerater, kommer til at lære om dykningens mange facetter. Du lærer vigtigheden af at have en makker under vandet, som du altid kan stole på – ligesom du selv skal være den gode makker.

Efter grunduddannelsen PADI Open Water Diver lærer du om forskellige dyk. Du kan glæde dig til natdyk, undervandsnavigation, strømdyk, båddyk og andre dyk, der giver forskellige oplevelser og gør dig til en mere sikker dykker.

HMIs uhyggelige ‘Halloweendyk’, det traditionsrige ‘juletræsdyk’ og vores dykker-arrangement “slå katten af tønden i havnen”, skal du naturligvis også deltage i.

Fysikken skal holdes ved lige som dykker. Derfor har vi et fitnessrum på HMI, hvor du har alt det nødvendige udstyr til rådighed og fri afbenyttelse.

 

E-learning inden skolestart

Du skal enten have et dykkerbevis på forhånd eller tage et under dit ophold på HMI. Du får også mulighed for at tage videregående kurser.

Skal du tage dykkerbevis på HMI, skal du gennemføre e-learning teoriundervisning, inden du begynder på skolen. Så kan vi nemlig komme i vandet, mens det stadig er sommer.

Er du allerede dykker, tilrettelægger vi et passende uddannelsesforløb til dig. Husk at medbringe dit dykkerbevis og din logbog.

 

Helbredserklæring

Et almindeligt godt helbred er nødvendigt for at deltage på dykkerlinjen. Du og dine forældre skal skrive under på, at du må deltage i dykning.

Hvis du kan aflevere en fejlfri helbredserklæring, det vil sige, at du skal kunne svare ”Nej” til spørgsmål 1-10 på første side af helbredserklæringen, så kan du og dine forældre blot underskrive helbredserklæringen (og du skal ikke omkring din læge) og sende den til dykkerinstruktør Troels Michaelsen på tm@hmi.dk.

Hvis du svarer ”Ja” til spørgsmål 3, 5 eller 10 på side 1 eller ét eller flere af spørgsmålene på side 2, skal du forbi din læge, som skal afgøre, om det er forsvarligt, at du dykker. Du skal medbringe den udfyldte attest og få lægens attestation på den. Lægeundersøgelsen/attesten er for egen regning.

Helbredserklæring (PDF)

 

PADI formularer

Når du har fået besked om, at du er optaget på HMIs Dykkerlinje, skal du udfylde nedenstående to formularer sammen med dine forældre og sende dem til dykkerinstruktør Troels Michaelsen på tm@hmi.dk.

PADI Sikkerhedsregler for dykning (PDF)

PADI Risiko- og ansvarserklæring (PDF)

 

Økonomi

Der er et tillæg for at gå på Dykkerlinjen. Få oplysninger om økonomi

Tag med HMI på dykkertur

Vælg et primært linjefag

Læs om de forskellige linjefag, som du kan vælge.

Lærere på linjefaget Dykning

Troels Michaelsen
Dykkerinstruktør
dykning
Tlf.: 5192 0133

• PADI og CMAS dykkerinstruktør
• Kajakinstruktør
• Friluftsentusiast
• Ansat på HMI siden ultimo 2008