Sejlads

Vi brænder for sejlads

fixed-sejlads

Sejlads, fællesskab og et hav af unikke oplevelser venter forude. Elsker du at sejle, eller brænder du for at lære det? Så er det HMIs sejlerlinje, du skal vælge.

Et år på sejlerlinjen vil give dig unikke oplevelser sammen med dine kammerater, hvor fællesskabet er i højsædet. Om du er en erfaren sejler eller endnu har din første sejltur til gode, spiller ikke den store rolle – bare du har lyst til at lære.

Nøgleordene på Hou Maritime Idrætsefterskole er Teamwork – Færdigheder – Oplevelser.

I løbet af et år på HMIs sejlerlinje lærer du om alle aspekter, som får en båd til at sejle hurtigt og sikkert fra A til B; trim af sejl, taktik, strategi og navigation.

Rollerne ombord går på skift, og uanset om du er kaptajn eller står for trim af sejl, er alle roller vigtige. Derfor er teamwork ombord i højsæde.

Duelighedsbevis og SRC (VHF) certifikat får du også mulighed for at tage, og for de ivrigste er det muligt at tage Yachtskipper 3.

 

Ture og kapsejlads

Turene vægter vi højt. Udover de skemalagte timer, sejler vi næsten en måneds tursejlads i skolens både. Her får du både mulighed for at bruge dine kompetencer og mulighed for at nyde fællesskabet i Danmarks mange hyggelige havne.

I det tidlige forår, når du har gennemført teorien i duelighed og radiocertifikat, sætter vi kursen mod Kroatien, hvor du, sammen med dine kammerater og en voksen sejler, skal styre en større sejlbåd rundt i det smukke farvand ud for Kroatiens kyst.

Kapsejladsens intensitet og action prøver du også kræfter med under dit efterskoleophold på HMI. Vi sejler fx Oxbridgecup, matchrace i Hou og i foråret en lidt længere tur omkring Det Fynske farvand.

Oplev sejlerlinjen helt tæt på

Vælg et sekundært linjefag

Læs om de forskellige linjefag, som du kan vælge.

Lærere på Sejlerlinjen

Niels Schmidt
Underviser
sejlads, boardsport
Tlf.: 3143 3138
Jacob Karstoft Ebbensgaard
Gruppelærer
matematik, sejlads
Rasmus M. Pedersen
Underviser
sejlads