Fra elev til lærer på HMI

’Jeg kender jo HMI fra min tid som elev på skolen. Jeg gik på Outdoor, det var virkelig et fedt år. Og så har jeg bare altid vidst, at jeg gerne ville arbejde på en efterskole. Så det her job er som skabt til mig’, jubler Ann Katrine B. Pedersen, og slår ud med armene.

På HMI skal Ann Katrine undervise i engelsk og tysk. Hun er uddannet lærer fra Den frie Lærerskole i Ollerup og har arbejdet et år på Samsø Efterskole, som en del af uddannelsen.

En lærer med eventyr i blodet

For blot nogle måneder siden befandt Ann Katrine sig midt ude på Atlanterhavet, på træskibet SV Florette. Her var hun, familien Haynes og 25 besætningsmedlemmer på vej hjem fra Caribien. Ann Katrines primære opgave på den 7 måneder lange tur var at undervise familien Haynes to børn på 11 og 13 år. Derudover hjalp hun til som gast, på lige fod med de øvrige deltagere.

At Ann Katrine elsker at rejse og opleve andre kulturer er der vist ingen tvivl om. To måneder som frivillig i et skoleprojekt i det sydlige Nepal og en 3-årig uddannelse i Friluftsliv i Norge har hun også med sig i rygsækken.

I fritiden er Ann Katrine passioneret vikingeskibssejler, padler kano og tilbringer gerne mange timer i naturen med at kigge på fugle.

17. november 2020