Flere kræfter i køkkenet

Mick Ilsøe vender hjem til Hou og deler sin viden om ernæring og sundhed med eleverne på HMI

“Jeg synes, det er skønt at arbejde med unge mennesker, så det her job er lige mig… og så er det jo lidt som at vende hjem ”, smiler 30-årige Mick Ilsøe, der er ‘gammel Hou-dreng’ og stadig har sine forældre boende i byen.

Mick er uddannet i Ernæring og Sundhed fra VIA University College i Århus og oprindelig udlært hos Ernst Enghøj v. Hou Slagter.

“Jeg kan takke Ernst for at sparke mig i den her retning. Jeg synes, det er vigtigt, at unge mennesker lærer om ernæring og sundhed, så da muligheden bød sig, sprang jeg til. Jeg har hørt, at HMI er en god arbejdsplads”, siger han.

Falder i søvn til Nak & Æd

Interessen for fødevarer, bæredygtighed og madspild er hos Mick vokset med tiden. Han mener, det er vigtigt og nødvendigt, at vi alle får mere fokus på at passe på vores klode, så de næste generationer også kan bruge den.

Viden og oplysning er ifølge Mick vejen frem. Ved at lære at lave god mad og mindske madspil vil de unge også kunne spare på deres eget madbudget i fremtiden, mener han.

Mick elsker at fordybe sig i ny viden om det gode måltid og søger hele tiden ny inspiration – ja faktisk falder han hver aften i søvn til tv-programmet ‘Nak & Æd’.

 

27. feb. 2023