En samarbejdsaftale mellem Odder IGF Fodbold og Hou Maritime Idrætsefterskole giver drengene på HMI’s Fodboldlinje og Fodbold Keeperlinje mulighed for at blive en del af Odders nye U17-hold. Eleverne får dermed adgang til to ekstra træningspas om ugen, kampe i DBU-turneringer og ekstra specialtræning.

Samarbejdsaftale-mellem-Odder-IGF-Fodbold-og-Hou-Maritime-Idrætsefterskole

”Vi har gennem årene erfaret, at nogle af vores fodbolddrenge ikke kan få ’fodbold nok’. Udover fodboldtræningen, kampe og fællesskab med efterskolekammeraterne vil de elever, som ønsker yderligere træning, nu få mulighed for det”, forklarer Casper Nielsen, som træner eleverne på HMI’s Fodboldlinje, og tilføjer:

”Vi ser muligheden for klubtræning med andre spillere og trænere, som en optimal mulighed for at vores elever kan udvikle deres spil og deres fodboldkompetencer endnu mere”.

Træningen foregår ifølge Casper Nielsen tirsdag aften i Odder og torsdag aften i Hou. Holdet debuterer med første kamp i Hou onsdag aften, den 21. august.

Win-win for begge parter
”Vi stiller vores kompetencer, ressourcer og klub til rådighed for HMI, så HMI-eleverne kan spille klubfodbold, imens de er på efterskole. Flere af vores egne spillere tager også på efterskole, og det åbner op for, at vi kan invitere andre spillere indenfor”, siger Mick Kjær, formand for Odder IGF Fodbold, og fortsætter:

”Vi vil rigtig gerne have et U17-hold i Odder, og det giver samarbejdet med HMI os mulighed for. Det er en fantastisk win-win”.

Et U17-hold i Odder IGF Fodbold vil ifølge formanden motivere de af klubbens U17-spillere, der vælger ikke at tage på efterskole, ligesom det vil understøtte klubbens U-19 afdeling og klubbens transitionsarbejde, fra ungdom- til seniorfodbold.

Odder IGF Fodbold har igennem en årrække haft en udfordring med at samle nok drenge-spillere til at kunne oprette et U17-hold. Hidtil har klubbens U17-drenge spillet med på U19-holdet.

Optimale faciliteter til U17-holdet
På efterskolen i Hou glæder træneren sig over, at flere af dette skoleårs elever allerede har takket ja til tilbuddet om ekstra træning med Odder-spillerne.

Den fælles træning kommer alle spillerne til gode, mener Casper Nielsen. HMI kan tilbyde træning på Goal Station og græs, og Odder IGF Fodbold har adgang til græs- og kunstgræsbane, og ifølge HMI-træneren har U17-holdet derfor de helt optimale faciliteter til rådighed.

Træner for det nye U17-hold er 22-årige Mihail Tatu, som er et kendt ansigt i Odder-klubben. Han har gennem fem sæsoner trænet forskellige hold, og stod sidste sæson i spidsen for U16-holdet. Casper Nielsen har store forventninger til træningen og samarbejdet i al almindelighed.

”Odder IGF Fodbold er en af Jyllands største fodboldklubber med hold på alle niveauer, fra U5-hold til klubbens flagskib i 3. Division. Det er en seriøs klub, vi har indgået et samarbejde med. Og med Mihail Tatu som træner for U17-holdet, er jeg sikker på, det bliver rigtig godt”, fastslår han.

22. august 2024