Fransk

Bonjour et bienvenue!

Fransk på HMI

Fransk undervisning på Hou Maritime Idrætsefterskole er for dig i 9. eller 10. klasse.

Klasserumssproget i franskundervisningen er fransk, og undervisningen tager udgangspunkt i den forhåndsviden, du møder op med – sprogligt ved at aktivere det, du allerede kender fra fx dansk og engelsk, indholdsmæssigt ved at sætte dine erfaringer og viden om verden i spil.

Frankrigs historie, franske madspecialiteter, franske film, fransk musik samt læring om fransk kultur og samfund har du allerede stiftet bekendtskab med, når du begynder på HMI. I løbet af efterskoleopholdet fordyber vi os i et udvalg af emnerne, igennem såvel mundtlig som skriftlig kommunikation.

Franskundervisningen på HMI forudsætter, at du har haft fransk i folkeskolen siden 5. klasse.

 

Fransk er en nøgle til resten af verden

Franskundervisningen på HMI styrker din tillid til egne evner og motiverer dig til at beskæftige dig med det franske sprog og kultur, på og uden for skolen – og i verden omkring os.

“Fransk siges at være et at de smukkeste sprog i verden, og jeg er helt enig. Men ikke nok med det, så er det også det sprog, der tales af 280 millioner mennesker i 33 officielle lande i verden”, siger Tina Krogh Mortensen, fransklærer på Hou Maritime Idrætsefterskole, og tilføjer:

“Gode interkulturelle og sproglige kompetencer er vigtige i en globaliseret verden. Det franske sprog er en nøgle til resten af verden”.

À bientôt…

Vælg et primært linjefag

Læs om de forskellige linjefag, som du kan vælge.

Fransklærere på HMI

Tina Krogh Mortensen Tina Krogh Mortensen
Tina Krogh Mortensen
Lærer
fransk, engelsk

Jeg elsker at undervise og håber at min passion for sprog og fremmedartede kulturer vil smitte af på mine elever. 21 år i Frankrig fornægter sig ikke… kald mig bare Frankofil – og jeg er tosset med både baguette, brie og Boeuf Bourguignon.

At få lov at være en del af den dannelsesrejse, som vores skønne unge mennesker er på i løbet af deres efterskoleår, er et privilegium.

Privat holder jeg meget af at være sammen med min familie og venner, dyrke sport og være hjælpetræner for U14-pigerne i Ry Fodboldklub.